Прямого залізничного сполучення Маріуполя з РФ не буде: ЗСУ знищили напівзбудований залізничний міст окупантів, — Андрющенко

Збройні сили України 6 січня прицільним ударом знищили напівзбудований залізничний міст села Гранітне на Донеччині, який мав забезпечити пряме залізничне сполучення окупованих Маріуполя, Волновахи та Донецька з РФ.

Про це 7 січня повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко.

Разом з мостом знищено також цистерни з паливом та інженерний транспорт в районі села.

знищення залізничного мосту під Маріуполем 2 знищення залізничного мосту під Маріуполем 3
<
>

“Намагались збити (на фото), але в якості ефективного російське ППО непогано виступила сама інженерна база. Тепер питання запуску прямої залізниці з Росії закрите надовго”, — написав Андрющенко.

Окрім цього, під час атаки було встановлено місцезнаходження нових батарей ППО в Маріупольському районі — за словами Андрющенка, координати вже передані відповідним службам.

Окремо хочу подякувати нашим сміливцям з Маріупольського спротиву та мешканцям Маріупольського району, яки попри смертельний ризик здобули докази та забезпечили супровід до ліквідації важливого військово-логістичного інфраструктурного об’єкта”, — додав Андрющенко.

Додамо, що у про будівництво залізничного мосту біля села Гранітне через річку Кальміус стало відомо наприкінці вересня 2023 року. Як повідомляв тоді Андрющенко, у разі успішного будівництва міст дозволив би включити наявну гілку Маріуполь — Асланове — Кальчик — Волноваха в пряме сполучення з Таганрогом та Ростовом-на-Дону.

“На практиці це не лише глобальне вирішення питання щодо військової та цивільної логістики, але й кардинальне зниження залежності від залізничного сполучення Кримським мостом”, — наголошував Андрющенко.

Читайте також:
Окупанти замітають сліди: зносять “головну катівню” в Маріуполі, — Андрющенко

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна