На розмінування торговельних шляхів у Чорному морі треба пів року, – ВМС

Військово-морські сили планують масштабну операцію з розмінування акваторій Азовського та Чорного морів, на яке потрібно від 4 до 5 місяців. Щодо розмінування торговельних шляхів, то це може зайняти до пів року.

Про це в ефірі телемарафону в середу, 3 січня, заявив речник Військово-морських сил Збройних сил України Дмитро Плетенчук.

“Плануємо операцію з розмінування акваторій Чорного та Азовського морів. Наразі створено штаб, сама операція планується. За результатами її планування ми можемо зазначити, що розмінування морських шляхів комунікації триватиме три-пʼять місяців”, — заявив Плетенчук, його цитує “Лівий берег”.

Операція з розмінування в акваторіях двох морів може тривати впродовж декількох років, адже навіть зараз ВМС стикається зі зразками озброєння з Першої та Другої світових війн.

За словами речника для розмінування моря використовують спеціальні дрони.

“Ми у постійному діалозі з нашими іноземними партнерами з цього питання і робота у цьому напрямі триває постійно — як і навчання, як і набуття досвіду, як і сам процес”, — наголосив він.

Читайте також:
Туреччина не пропустить в Чорне море мінні тральщики, які Британія подарувала Україні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна