Норвегія дозволила прямий продаж зброї та оборонної продукції Україні

Норвезький уряд заявив про дозвіл на прямі продажі зброї та оборонної продукції своєї оборонної промисловості Україні. Ця зміна політики набула чинності 1 січня 2024 року.

Про це повідомляє пресслужба уряду 1 січня.

“У надзвичайній безпековій ситуації, що склалася в результаті агресивної війни Росії, вкрай важливо, щоб ми продовжували підтримувати Україну. Підтримка України важлива для безпеки Норвегії та Європи. Ми повинні планувати можливе продовження незаконної агресивної війни. Тому уряд вирішив дозволити прямі продажі зброї та пов’язаної з обороною продукції від норвезької оборонної промисловості в Україну”, – заявив глава МЗС Норвегії Еспен Барт Ейде.

Ця зміна політики означає, що норвезькі компанії можуть звертатися до міністерства закордонних справ Норвегії за ліцензією на експорт для прямих продажів зброї та оборонної продукції в Україну.

При цьому у МЗС наголошують, що експортні ліцензії для прямих продажів будуть надаватися в кожному конкретному випадку.

“Ця зміна означає, що ми захищаємо фундаментальні інтереси політики оборони і безпеки Норвегії разом з нашими союзниками. Уряд використовує низку інструментів, щоб сприяти важливій ролі оборонної промисловості в поточній ситуації у сфері політики безпеки”, – зазначив міністр оборони країни Бйорн Аріль Грам.

Читайте також:
Норвегія надасть Україні додаткові системи ППО NASAMS та іншу гуманітарну допомогу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна