Бутусов похвалив Зеленського за візит до Авдіївки та з’ясування потреб простих солдатів

Юрій Бутусов
журналіст, головний редактор “Цензор.нет”

(FB)

Верховний Головнокомандувач Володимир Зеленський відвідав один із пунктів базування 110-ї механізованої бригади ЗСУ в Авдіївці.

Дякую Верховному Головнокомандувачу за цей вчинок. Зеленський навіть коротко спілкувався з простими солдатами по обстановці.

Дуже важливо, що Зеленський тим самим взяв на себе відповідальність за Авдіївку та допомогу нашим військам на тому напрямку – а від становища в Авдіївці залежить увесь фронт від Мар’їнки до Торецька.

Тепер спостерігаємо, як швидко Верховний Головнокомандувач виконає всі ті забов’язання, які він видав воїнам щодо посилення та забезпечення. А обіцяно було багато.

І важливо, що дізнався про обстановку на місці – як виявилося, багато про що Ставці було невідомо.

Авдіївка зараз – основний напрямок бойових дій, і ось чому:

1. Міністр оборони РФ Шойгу особисто доповів Путіну про захоплення міста Мар’їнка. І тепер Україна зберігає контроль лише за одним містом донецької агломерації, воротами у Донецьк – Авдіївкою. Авдіївка – наступна ціль Росії на Донбасі.

2. Контроль Авдіївки дозволяє Україні утримувати великий фронт – близько 80 км – від Мар’їнки до Торецька. Тобто Авдіївка – це шверпункт, точка зв’язності фронту. Втрата Авдіївки призведе до відходу на усьому цьому великому фронті.

3. Для нас ця битва вигідна – росіяни змушені атакувати в лоб, по вузьких коридорах, під прострілом з панівних висот. Наші війська можуть використовувати забудову Авдіївки для збереження своїх сил. Російські війська в цьому районі несуть втрати у рази більше наших, цей напрямок потребує концентрації ресурсів, тому що це найкраще місце для ліквідації резервів противника.

4. Якщо втратити Авдіївку, то проваляться фланги на всьому напрямку, і потім буде треба рити з нуля нову лінію оборони в голих посадках. І це буде так саме важко, як зараз, після втрати Бахмута, де йдуть важкі бої у полях за містом. Ми втратили міську забудову, і тепер ворог сам вигідно використовує підвали та будинки.

Сподіваюсь, що Зеленський зможе зробити правильні висновки зі своїх візитів у Лисичанськ та Бахмут. І, крім гучних слів та орденів, які, безумовно, потрібні, підуть насамперед необхідні й щоденні системні рішення. І можливості для таких рішень, і сили для таких рішень, і дрони для таких рішень у нас є.

Контекст: раніше журналіст Бутусов, який перебуває на зв’язку з командирами 110-ї бригади в Авдіївці, неодноразово вказував на потребу посилення підрозділів оборонців міста резервами та надання їм розвідувальних і ударних дронів, критикував владу за бездіяльність.

Читайте також:
Підрозділи захисників Авдіївки вперше за два місяці отримали поповнення, – ЗМІ

Кличко, Садовий і Філатов передали захисникам Авдіївки понад 300 FPV-дронів, держава теж заворушилася, – ЗМІ


〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна