Підрозділи захисників Авдіївки вперше за два місяці отримали поповнення, – ЗМІ

На тлі скрутного становища підрозділів, які захищають місто Авдіївка на Донеччині, вперше за довгий час до них надійшло свіже поповнення.

Про це написав у фейсбуці 22 грудня журналіст Юрій Бутусов, який відстежує становище підрозділів ЗСУ на Авдіївському напрямку та має інформацію звідти з перших рук.

“Сьогодні розпорядженням командувача Сухопутних військ Олександра Сирського до складу військ в Авдіївці зараховано поповнення. Це сталося вперше за два місяці. Надана кількість людей недостатня для того, щоб закрити кількість вибувших з різних причин, але це важливе зрушення”, – зазначив Бутусов.

“Авдіївка – це єдине українське місто, яке зараз безпосередньо атакує Росія. Авдіївка – важливий вузол Донецької агломерації, його утримання дозволяє нам контролювати цілий рубіж у десятки кілометрів фронту, і втрата Авдіївки змусить наші війська відкотитись на значну відстань та значно покращить оперативне становище окупантів на Донбасі, перетворить Покровськ, Курахове й Мирноград у фронтові міста. Саме тому росіяни кидають усі резерви на захоплення Авдіївки”, – додав журналіст.

Бутусов каже, що російська армія не припиняє атак на Авдіївку, “інакше в тому мішку, в який влізли атакуючі російські підрозділи, вони будуть швидко перебиті та відкотяться назад, звідки починали штурм у жовтні”.

“Для української армії Авдіївка – це найкраще місце для того, щоб за умов тактичної переваги перебити максимальну кількість російських резервів. Тут розмін по втратах на нашу користь у кілька разів, завдяки тому, що наша оборона спирається на міську забудову та панівні висоти.

Краще вчасно посилити оборону кількома батальйонами, ніж потім затикати дірки у полях кількома бригадами.




Сподіваюсь, що усі гілки українського військового командування негайно знайдуть поповнення для військ на Авдіївському напрямку. Оборона Авдіївки – це стратегічний успіх сил оборони України, і ми маємо перемогти у цій битві”, – пише редактор “Цензора”.

Нагадаємо, 20 грудня стало відомо, що на тлі критичної ситуації з БПЛА мери Кличко, Садовий і Філатов передали захисникам Авдіївки понад 300 FPV-дронів.

Читайте також:
Росіяни просунулися на північно-західному фланзі Авдіївки, – ISW

Війна 53 ОМБр під Авдіївкою: “ворог досі має перевагу, тому відкушує території”. ВІДЕО


〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна