Кличко, Садовий і Філатов передали захисникам Авдіївки понад 300 FPV-дронів, держава теж заворушилася, – ЗМІ

Міські голови Києва, Львова та Дніпра після надходження інформації про критичні потреби підрозділів ЗСУ в Авдіївці передали українським захисникам цього міста на Донеччині понад 300 FPV-дронів.

Про це ввечері в середу, 20 грудня, написав у фейсбуці журналіст Юрій Бутусов, який останнім часом неодноразово сповіщав про скрутне становище українських сил в Авдіївці з посиланням на свої джерела у військах.

“Інформую щодо реакції всіх державних діячів на критичну ситуацію у наших військах в Авдіївці через відсутність системних постачань дронів.

Дуже приємно відзначити, що мери трьох українських міст проявили державне мислення та відреагували миттєво, хоча міста в жовтні були позбавлені доходів від військових податків:

1. Мер Дніпра Борис Філатов передав 110-й механізованій бригаді 40 квадрокоптерів “Аутел-4” та передає найближчим часом 200 fpv-дронів. (Раніше Філатов після початку російського наступу передав в Авдіївку 50 дронів з тепловізором).

2. Мер Львова Андрій Садовий передав 110 fpv-дронів 110-й механізованій бригаді.

3. Мер Києва Віталій Кличко передав в Авдіївку 100 fpv-дронів 47-й механізованій бригаді.

Друг мера Артур Палатний передав 100 fpv-дронів та станцію управління 110-й механізованій бригаді. (…)

4. Виробник fpv-дронів “Дикі шершні” передав 110-й бригаді 20 fpv-дронів.

5. Військове командування сьогодні направило у 110-ту та у 47-му бригади 69 квадрокоптерів типу “Аутел” та “Мавік-3Т” з тепловізором, а також 8 “Мавік-3″ з денною оптикою.

Це важливий крок уперед. Раніше ніяких поставок дронів основних типів від держави до Авдіївки не відбувалось протягом місяця. Добре, що це змінилось.

Очікуємо нових поставок до Авдіївки, у тому числі fpv-дронів від держави. Все це будемо висвітлювати.
Щиро дякую усім небайдужим людям за швидку реакцію та допомогу”, – зазначив редактор “Цензор.нет”.

“У коментарі Кличко додав, що місто Київ раніше перерахувало командуванню сил логістики ЗСУ 600 мільйонів гривень спеціально для закупівлі дронів, і не розуміє, чому дрони не постачають у війська”, – написав також Бутусов.

За його словами, “мери дуже здивовані, що, попри те, що центральна влада вилучила у міст 40 мільярдів гривень податку на доходи від військовослужбовців, потреби в дронах все одне влада не закриває і все одне армія залежить від послаблених місцевих бюджетів”.

Читайте також:
ISW повідомляє про просування російських військ біля Авдіївки. В МВА “успіх” противника спростовують


〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна