ISW повідомляє про просування російських військ біля Авдіївки. В МВА “успіх” противника спростовують

Протягом 15 грудня російські окупаційні війська продовжували локалізовані наступальні операції поблизу Бахмута, Авдіївки та Мар’їнки в Донецькій області. Загарбники просунулись і досягли там підтверджених успіхів.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW) від 15 грудня.

Так, за словами аналітиків, російські війська продовжували локалізовані наступальні операції поблизу Бахмута і досягли підтверджених успіхів. Геолокаційні кадри за 11 грудня показують, що армія РФ нещодавно просунулися на північний захід від Кліщіївки, яка розташована за 7 км на південний захід від міста.

Окрім цього, російські джерела характеризують локалізовану наступальну операцію окупантів навколо Бахмута як операцію з оточення Часового Яру. Російські військові блогери охарактеризували російські атаки на захід від Бахмута в районі Богданівки та Хромового та на південь від Бахмута в районі Кліщіївки та Андріївки, як організований наступ на Часів Яр. Втім, вважають вони, оточити місто буде складно через великі українські укріплення та розташування населеного пункту на тактичній висоті. ISW оцінює, що російські сили знаходяться щонайменше за 9 км від Часів Яр.

За твердженням аналітиків, 15 грудня російські війська також продовжували наступ у районі Авдіївки і нещодавно просунулися. Геолокаційні кадри, опубліковані 15 грудня, показують, що російські війська просунулися поблизу Степового (3 км на північ від Авдіївки) та Первомайського (11 км на південний захід від Авдіївки).

Наступальні операції окупантів продовжили й на захід і південний захід від міста Донецька, де “досягли підтверджених успіхів”. Геолокаційні кадри за 13 грудня показують, що загарбники просунулися в західній Мар’їнці.

Ситуацію щодо “успіхів” російських військ поблизу Авдіївки прокоментував начальник Авдіївської військової адміністрації Віталій Барабаш в ефірі телемарафону “Єдині новини”.

“Той “успіх”, який озвучує цей Інститут, – він настільки незначний, що це більше виглядає як трохи збільшена “сіра зона”. Насправді ворог проводить багато штурмових дій на нашому напрямку — це десятки атак протягом доби, але десь закріпитися хлопці наші не дають. Якщо їм навіть вдається десь трохи просунутися, відпрацьовує одразу й артилерія, і міномети, і реактивна артилерія, тобто жодного серйозного закріплення у ворога немає. Смуга оборони навколо нашого міста тримається — і за це дійсно велика подяка всім оборонцям нашого міста”, — наголосив глава МВА.

Барабаш також розповів, що росіяни продовжують так звані “м’ясні штурми”, куди кидають здебільшого мобілізованих. Коли ж вони повертаються назад пораненими, їх б’ють та знущаються з них.

“Авдіївська м’ясорубка ввімкнулася на повну потужність — на жаль, м’ясних штурмів дуже багато”, — підкреслив Барабаш.

Читайте також:
Авдіївка перетворюється для російської армії на Бермудський трикутник, де зникають найбоєздатніші підрозділи, — оглядач

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна