Через пів року після корупційного скандалу: Зеленський звільнив голову Тернопольської ОДА/ОВА

Президент Володимир Зеленський звільнив Володимира Труша з посади голови Тернопільської обласної державної адміністрації.

Про це свідчить указ президента №859/2023, датований 28 грудня.

“Звільнити Труша Володимира Любомировича з посади голови Тернопільської обласної державної адміністрації згідно з поданою ним заявою”, – сказано в документі.

Володимир Труш очолював Тернопільську ОВА з 19 березня 2020 року.

Контекст

26 червня НАБУ і САП затримали голову Тернопільської обласної ради Михайла Головка на отриманні хабаря. Через два дні ВАКС взяв його під варту. Надалі його звільнили з-під варти після внесення застави.
Також із Головком затримали на хабарі грн Ігоря Гайдука та Ігора Дем’янчука – заступників голови Тернопільської ОДА/ОВА Володимира Труша.
Тоді голова ОВА Володимир Труш заявив, що його два заступники звільнені з обласної військової адміністрації ще в березні та служать у ЗСУ.

У публікації НАБУ про цю справу йдеться, що голову Тернопільської обласної ради та двох заступників голови обласної військової адміністрації затримали при отриманні 600 тисяч гривень хабаря від підприємця. Слідчі з’ясували, що затримані вимагали майже 1,8 млн грн за підписання актів виконаних робіт з будівництва та ремонту інфраструктурних об’єктів комунальним підприємством Тернопільської обласної ради.

Читайте також:
Михайла Головка звільнили з посади голови Тернопільської облради

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна