Михайла Головка звільнили з посади голови Тернопільської облради

Депутати Тернопільської обласної ради таємно проголосували за звільнення з посади голови обласної ради Михайла Головка.

Про це 26 жовтня повідомив головуючий на засіданні облради Володимир Болєщук, передає “Суспільне”.

Таке рішення депутати підтримали одноголосно: 51 з 51 присутніх депутатів. Водночас сам Головко на збори депутатів, сесію та голосування не прийшов.

Начальник Тернопільської ОВА Володимир Труш запропонував обв’язки голови обласної ради тимчасово покласти на Володимира Болєщука. Це рішення підтримали 49 депутатів.

Перед цим

26 червня працівники НАБУ затримали голову Тернопільської обласної ради Михайла Головка та двох заступників голови обласної військової адміністрації за підозрою в отриманні хабара.

Чиновники вимагали хабар у бізнесмена-волонтера за підписання актів виконаних робіт з будівництва та ремонту інфраструктурних об’єктів комунальним підприємством Тернопільської облради. Також вони обіцяли використати ці кошти для погашення боргу Тернопільської.

28 червня ВАКС заарештував Михайла Головка на 60 діб у справі про хабарництво. А також визначив йому заставу у 805 тис. грн.

Наступного дня Михайла Головка звільнили з-під варти, за нього внесли заставу.

Читайте також:
У виконувачки обов’язків мера Сум проводять обшуки

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна