Голову Тернопільської облради та заступників начальника ОВА затримали на хабарі

Працівники НАБУ затримали голову Тернопільської обласної ради Михайла Головка та двох заступнків голови обласної військової адміністрації за підозрою в отриманні хабара.

Про це 26 червня повідомляє пресслужба НАБУ.

За даними слідства, затримані вимагали майже 1,8 млн грн у власника підприємства за підписання актів виконаних робіт з будівництва та ремонту інфраструктурних об’єктів комунальним підприємством Тернопільської облради.

Фото: НАБУ

“Після передачі третього траншу у розмірі понад 600 тис. грн голову Тернопільської обласної ради та двох заступників голови Тернопільської військово-цивільної адміністрації затримали “на гарячому”, – заявили правоохоронці.

Фото: НАБУ

За цю так звану винагороду чиновники також обіцяли погасити борг Тернопільської ОВА перед цим ТОВ, за роботи, які вже виконані та прийняті в 2022 році.

“Сума неправомірної вигоди становила 5-10% “відкату” за повернення заборгованості за виконані роботи. Попри те, що підприємець займався волонтерською діяльністю та допомагав армії, можновладці все одно вимагали виплатити хабар”, –  кажуть в НАБУ.

Фото: НАБУ

Нині вирішується питання про повідомлення про підозру та обрання затриманим запобіжних заходів. Досудове розслідування за вказаними фактами розпочато за заявою громадянина, у якого посадовці вимагали неправомірну вигоду. Слідство триває.

Читайте також:
На Одещині та Харківщині “спакували” чиновників-хабарників із Держпродспоживслужби

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна