З’явився момент прильоту по ВДК “Новочеркаськ”. І фото в денному світлі вже знищеного корабля. ВІДЕО

У мережі з’явилося відео удару по великому десантному кораблю “Новочеркаськ” в тимчасово окупованій Феодосії – після прильоту на кадрах можна побачити потужну детонацію.

Матеріал опублікував у вівторок, 26 грудня, телеграм-канал “Кримський вітер”.

Перед цим “Кримський вітер” поширив фото із феодосійського порту вже в денному світлі.

“Ви бачите ВДК “Новочеркаськ” на сьогоднішньому фото феодосійського порту? І ми не бачимо. А він є. Ось ці напівзанурені останки навпроти портових кранів. До речі, лівіше, там де вчора стояв буксир МБ-304, теж була якась пожежа”, – йдеться в описі фото, які адміністратори ТГ-каналу отримали від підписників.

Фото із соцмереж

Два фото: ВДК “Новочеркаськ” до (згори) і після (знизу) ракетного удару

Передісторія. Знищення ВДК “Новочеркаськ” у Феодосії

Як писала “Новинарня“, 26 грудня удосвіта Командувач Повітряних сил генерал-лейтенант Микола Олещук повідомив, що українські захисники знищили в тимчасово окупованій Феодосії в Криму російський великий десантний корабель “Новочеркаськ”.
Перші вибухи в порту пролунали близько 2:50. Після цього на кораблі спалахнула сильна пожежа. О 3:31 стався особливо потужний вибух, від якого в будинках неподалік порту повилітали шибки. Надалі почалася детонація боєприпасів.

Як пізніше повідомили в Повітряних силах ЗСУ, близько 02:30 26 грудня тактична авіація ПС атакувала ВДК “Новочеркаськ” крилатими ракетами.

Міністерство оборони Росії підтвердило, що Збройні сили України ракетами, випущеними з літаків Су-24, вразили великий десантний корабель “Новочеркаськ” в окупованій.

Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат заявив, що росіяни більше не зможуть використовувати цей ВДК.

У день 26 грудня надійшли фото з порту Феодосії, з яких видно, що “Новочеркаськ” знищений.

Довідково

ВДК ЧФ РФ “Новочеркаськ”. Фото: Wikimedia

“Новочеркаськ” – великий десантний корабель проекту 775 класу Ropucha. Побудований на верфі у Гданську (Польща) для СРСР (роки будівництва – 1975-1991) з урахуванням можливості проведення операцій в океані.

Призначений для висадки морського десанту на необладнане узбережжя та перекидання морем військ і вантажів. Здатний транспортувати різні види бронетехніки, включаючи танки.

24 березня 2022 отримав пошкодження внаслідок обстрілу порту окупованого Бердянська, коли було потоплено корабель “Саратов”. Тоді на “Новочеркаську” загинули троє членів екіпажу.

Читайте також:
Свіжі фото з Феодосії: в мережі показали наслідки удару по ворожому порту

З’явився момент прильоту по ВДК “Новочеркаськ”. І фото в денному світлі вже знищеного корабля. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна