МО РФ визнало атаку на ВДК “Новочеркаськ” у Феодосії

Міністерство оборони Росії підтвердило, що в ніч на 26 грудня Збройні сили України ракетами, випущеними з літаків Су-24, вразили великий десантний корабель “Новочеркаськ” в окупованій Феодосії (Крим).

Про це у вівторок, 26 грудня, пише “РИА-Новости” з посиланням на міністерство оборони РФ. Підтвердив атаку і так званий “глава Криму” Сергій Аксьонов.

Міноборони Росії повідомило, що великий десантний корабель “Новочеркаськ” зазнав пошкоджень у Феодосії цієї ночі “під час відбиття удару ЗСУ із застосуванням авіаційних керованих ракет”.

За твердженням російського міноборони, “під час протиповітряного бою засобами ППО знищено два українських Су-24, які здійснювали пуск ракет”.

Аксьонов заявив, що внаслідок атаки у Феодосії загинула одна людина, двох поранено.

За його словами, пошкоджень зазнали шість будівель – переважно вибито вікна.

“Шістьох людей евакуйовано в пункти тимчасового розміщення, решта мешканців розмістилися в рідних і знайомих. Транспортна інфраструктура працює в штатному режимі, обмежень щодо пасажирських перевезень немає”, – запевнив Аксьонов.

Уночі Аксьонов повідомляв про атаку в районі Феодосії, детонацію і пожежу. Він анонсував, що жителі кількох будинків будуть відселені.

Повітряні сили Збройних сил України повідомляли, що близько 02:30 вівторка 26 грудня українська тактична авіація атакувала крилатими ракетами ВДК Чорноморського флоту РФ “Новочеркаськ” у районі Феодосії.

Читайте також:
ВДК “Новочеркаськ” у Феодосії пішов курсом “русского корабля”: Повітряні сили посприяли

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна