Так званий “суд ДНР” засудив одразу шістьох українських воїнів: двох на 15 років колонії, інших – довічно

Так званий “суд” угруповання “ДНР”, що на тимчасово окупованій території Донеччини, засудив шістьох українських військових Рустама Гочалієва, Віталія Кукуріку, Євгена Якубенка, Дмитра Латишева, Володимира Кучеренка та Сергія Балицького.

Про це 26 грудня повідомляє Слідчий комітет Росії.

Військові полку “Азов” Рустам Гочалієв та Віталій Кукуріку отримали 15 років ув’язнення у колонії суворого режиму. Їх звинуватили у тому, що нібито 9 травня 2017 року вони, перебуваючи на бойових позиціях,  спільно з товаришами по службі за допомогою артилерійської зброї БС-3 зразка 1944 року здійснили прицільний обстріл житлових об’єктів цивільної інфраструктури села Лебединське осколково-фугасними снарядами.

Віталій Кукуріку

“При цьому вони знали, що на вулицях безіменного Новоазовського району зібралося велике скупчення мирних жителів у зв’язку зі святкуванням Дня Перемоги. Крім того, артилерійська атака почалася в той момент, коли біля місцевої школи вишикувались учні для подальшого покладання квітів до меморіалу військової слави. У період обстрілу 6 вчителів та 56 учнів зуміли вчасно сховатися у підвалі навчального закладу, завдяки чому ніхто не постраждав. Внаслідок вибухів було пошкоджено вісім житлових будинків та три об’єкти соціальної сфери, у тому числі школу”, – стверджують окупанти.

Військовослужбовців артилерійської розвідки 36-ї окремої бригади морської піхоти ЗСУ Євгена Якубенка, Дмитра Латишева, Володимира Кучеренка, Сергія Балицького засудили до довічного ув’язнення. Їх звинуватили у нібито розстрілі 14 людей у Маріуполі в період з 6 по 15 березня 2022 року.

Євген Якубенко

У Слідчому комітеті РФ заявляють, що воїни українські військові нібито “перебували на бойовій позиції “Динамо” у місті Маріуполі. Побачивши шістьох цивільних чоловіків, вони вистрілили в них, від чого четверо мирних громадян померли на місці, а двом вдалося втекти”.

Дмитро Латишев

“10 березня 2022 року засуджені розстріляли трьох чоловіків, які померли на місці події. 15 березня вони, перебуваючи на тій самій бойовій позиції, розстріляли ще п’ять мирних громадян, серед яких були дві жінки та троє чоловіків. В результаті, всі потерпілі померли на місці”, – стверджують росіяни.

Володимир Кучеренко

Сергій Балицький

Читайте також:
Так званий “суд ДНР” виніс “вироки” ще двом українським військовим
20 та 17 років колонії: “верховний суд ДНР” засудив двох українських воїнів

 

 

 

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна