Так званий “суд ДНР” виніс “вироки” ще двом українським військовим

Так званий “суд” угруповання “ДНР”, що на тимчасово окупованій території Донеччини, засудив до 30 та 25 років ув’язнення двох українських військових Олега Завалецького та Ярослава Івасева.

Про це 13 листопада повідомив слідчий комітет РФ.

Окупанти звинуватили командира окремого інженерно-саперного взводу морської піхоти ЗСУ Олега Завалецького у нібито вбивстві шістьох людей у Маріуполі в березні 2022 року.

“Слідством та судом встановлено, що у березні 2022 року Завалецький, перебуваючи у підвалі Маріупольського вищого металургійного професійного училища, з пістолета розстріляв двох цивільних осіб, які внаслідок травм померли. Також Завалецький спільно з товаришем по службі відвели двох мирних громадян у тамбур душової Маріупольського вищого металургійного професійного училища, де Завалецький застрелив їх. Крім того, у березні минулого року Завалецький знаходився на території дитячого садка №113 у місті Маріуполі, де побачив чоловіка, який не брав участі у збройному конфлікті. Отримавши наказ від вищого керівництва, Завалецький із пістолета вистрілив у голову чоловіка, внаслідок чого потерпілий помер. У період з 20 березня по 4 квітня 2022 року Завалецький з товаришем по службі доставили на територію бойової позиції, що розташована в Маріупольському вищому металургійному професійному училищі, чоловіка, який не брав участі в збройному конфлікті, і стали допитувати його. Далі за наказом керівництва вони завдали йому численних ударів, після чого Завалецький зробив у чоловіка постріл з автомата Калашнікова. Потерпілий помер”, – стверджують росіяни.

Завалецький отримав 30 років колонії суворого режиму.

Військовослужбовець 36-ї окремої бригади морської піхоти ЗСУ розвідник-навідник Ярослав Івасев отримав 25 років тюрми за нібито вбивство з автомата двох людей у Маріуполі з березня по квітень 2022 року.

“В один із днів Івасев виявив неозброєного чоловіка, який пересувався Нікопольським проспектом. Він, припускаючи, що громадянин підтримує спеціальну військову операцію, сприяє збройним силам “ДНР” і Російської Федерації, займає проросійські позиції, зробив у нього не менше двох пострілів з автомата. Смерть потерпілого настала на місці події. Потім Івасев виявив ще одного мирного громадянина, якого також застрелив”, – заявили у слідкомі РФ.

Читайте також:
20 та 17 років колонії: “верховний суд ДНР” засудив двох українських воїнів

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна