20 та 17 років колонії: “верховний суд ДНР” засудив двох українських воїнів

Так званий “верховний суд” терористичного угруповання “ДНР” засудив до 20 років колонії воїна 74-го окремого розвідувального батальйону ЗСУ Артура Пустовойта та до 17 років колонії бійця 36-ї окремої бригади морської піхоти ЗСУ Євгена Єрмоленка.

Про це повідомив слідчий комітет РФ 3 листопада.

Артура Пустовойта звинувачують у нібито вбивстві та жорстокому поводженні цивільного населення . Окупанти заявили, що 20 березня 2022 року у Маріуполі він нібито “виявив неозброєного перехожого, вважаючи, що чоловік сприяє збройним силам РФ, вистрілив у потерпілого з автомата, внаслідок чого той помер на місці”.

Євгена Єрмоленка звинувачують ж у жорстокому поводженні з цивільним населенням, застосуванні у збройному конфлікті заборонених засобів і методів. Росіяни ствержують, що Єрмоленко та інші військові ЗСУ нібито “здійснили щонайменше п’ять пострілів осколково-фугасними мінами по житлових будинках та інших об’єктах цивільної інфраструктури, розташованих у селі Чермалик”.

Як заявили у РФ, унаслідок нібито був частково зруйнований будинок №63 і льох по вулиці Червоноармійській, а цивільний, який перебував біля будинку, помер від осколкових поранень.

Українські воїни відбуватимуть покарання у виправній колонії суворого режиму.

Читайте також:
Окупанти з “ДНР” оголосили “вироки” трьом українським військовим

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.