Європейські розвідники припускають, що Росія може спробувати атакувати Європу наступної зими, — Bild

В одній з європейських розвідок припускають, що Росія може спробувати атакувати Європу взимку 2024/25.

Про це в суботу, 23 грудня, з посиланням на власне джерело повідомляє видання Bild.

Як повідомляється, у розвідувальній службі вважають, що РФ може завдати удару по Європі саме в той момент, коли США залишаться “без лідера”, і зможуть прийти на допомогу європейським державам лише із затримкою.

Тобто йдеться про період між звільненням з посади нинішнього президента США на початку листопада 2024 року та вступом на посаду його потенційного наступника у січні 2025 року.

За словами співробітника розвідки, російська влада сподівається, що колишній президент Дональд Трамп знову займе Білий дім, оскільки при ньому “може статися все, що завгодно”.

Як нагадує Bild, раніше міністр оборони ФРН Борис Пісторіус заявив в інтерв’ю WELT am SONNTAG, що Німеччині необхідно краще підготуватися до оборони країни.

“Зараз ми маємо близько п’яти — восьми років, за які ми повинні надолужити втрачене — як у збройних силах, у промисловості, так і в суспільстві”, — зазначив він.

Крім того, стало відомо, що Німеччина має намір до 2027 року перекинути до Литви чотири тисячі солдатів бундесверу: вперше в історії ФРН на постійній основі буде розміщена ціла бригада на східному фланзі НАТО — поряд з кордоном з Росією.

Пісторіус також закликає відновити обов’язковий військовий призов у Німеччині.

Голова управління національної безпеки Польщі Яцек Півночі також раніше заявив, що країни НАТО на східному фланзі повинні протягом трьох років підготуватися до можливої конфронтації з РФ.

Читайте також:
Росія може відкрити другий фронт: головнокомандувач армії Бельгії припустив, де саме

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна