У київській школі відновили “відремонтоване” за 4 млн укриття, де обвалилася стеля під час тривоги. Тепер усі шкільні укриття проінспектують

Укриття в одній з київських шкіл, де 22 грудня через прорив труби обвалилася стеля під час повітряної тривоги, відновили.

Про це в суботу, 23 грудня, повідомив начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко.

“Наслідки аварії в укритті однієї із шкіл Соломʼянського району (про яку ми повідомляли напередодні) — усунуті в повному обсязі! У першу чергу, завдяки безпосереднім діям керівництва району та підрядної організації, ремонтні роботи були виконані в максимально короткий строк. Тепер укриття для дітей повністю відновлено і функціонально придатне”, — наголосив він.

За його словами, у шкільному укритті зірвало вентиль батареї опалення, внаслідок чого затопило стелю і вона обвалилася. Ніхто не постраждав.

Окрім цього, Попко анонсував перевірку всіх шкільних укриттів у столиці.

“Аварія в шкільному укритті Соломʼянського району не має повторитися. Безпека киян, а особливо дітей — одне з пріоритетних завдань для влади столиці! Тому я, як начальник Київської міської військової адміністрації, підписав доручення щодо негайної інспекції всіх укриттів. Ще від вчорашнього дня в місті в цілому і в кожному районі окремо створені комісії з залученням необхідних фахівців для перевірки укриттів на предмет безпеки (у тому числі стану інженерних мереж). Комісіям поставлене завдання перевірити укриття до 29 грудня і відзвітувати. У разі виявлення недоліків — усунути в найкоротший термін”, — наголосив він.

Як писала “Новинарняраніше, 22 грудня в укритті однієї з київських шкіл під час повітряної тривоги обвалилася стеля через прорив труби.

За словами заступника міністра зі стратегічних галузей промисловості України Тимура Ткаченка, школу побудували у 1981 році. А в укритті нещодавно зробили ремонт коштом благодійників.

Як повідомив екснардеп Олександр Черненко, укриття в школі відремонтували всього 2 місяці тому, на що пішло понад 4 млн грн.

“На відео – “ремонт” укриття від “слуг народу”. Укриттю 2 місяці. На це добро витратили понад 4 мільйони. Це, мабуть, єдине сховище, яким займався Тимур Ткаченко – цілий заступник цілого міністра з питань стратегічних галузей промисловості Камишіна. Того самого, який замість забезпечення ЗСУ озброєнням гуляв по київських підвалах і вчив ОСББ, як треба обладнувати укриття. Конкретно це горезвісне укриття будував фонд цілого нардепа від «слуг» Андрія Богданця. Так от, все це шапіто – заступник міністра, міністр, нардеп – не змогли толком зробити одне укриття. Не простояло і два місяці”, – написав він.

Читайте також:
Київ: школярів не пустили до укриття під час тривоги, бо вони були з собакою. Прокуратура почала слідство

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна