Київ: школярів не пустили до укриття під час тривоги, бо вони були з собакою. Прокуратура почала слідство

повітряна тривога

У Києві школярів одного з навчальних закладів не пустили до укриття під час тривоги, бо вони були з собакою, прокуратура вже почала слідство.

Про інцидент повідомив міністр освіти Оксан Лісовий у п’ятницю, 15 грудня.

“Учора (14 грудня – Н.) в одній із київських шкіл дітей не пустили до укриття під час повітряної тривоги, бо вони були із собакою. Така ситуація неприпустима. І прокуратура вже розпочала досудове розслідування за фактом завідомого залишення без допомоги дітей, які перебували в небезпечному для життя стані і були позбавлені можливості вжити заходів до самозбереження”, – зазначив міністр.

“На жаль, випадки, коли люди не можуть потрапити до сховища з різних причин, не поодинокі. Але це все питання безпеки, збереження людських життів. Ми не можемо нехтувати цим. Будь ласка, якщо ви не знаєте, як діяти в якійсь ситуації, у вас немає чіткої інструкції і ви розмірковуєте над тим, пускати чи не пускати людину до сховища, – керуйтеся людяністю та загальнолюдськими цінностями. Не нехтуйте повітряними тривогами. Бережіть себе та близьких. І залишаймося людьми”, – додав міністр.

Як писала “Новинарня“, всього 14 грудня в Україні оголошували вже чотири тривоги у зв’язку зі злетом винищувачів МіГ-31К.
У Повітряних силах заявляли про пуски ракет Х-47 Кинджал у напрямку Києва, Старокостянтинова Хмельницької області, Сумської області. Також вибухи лунали у Дніпропетровській області.

Протиповітряна оборона під час однієї з повітряних тривог у Києві збила аеробалістичну ракету Х-47М Кинджал.

Читайте також:
Достеменно не відомо, яким типом ракет РФ завдала балістичного удару по Києву, – Ігнат

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.