Колега – про журналіста Печія, який втік за кордон: “З кожного “сцикла” можна зробити чоловіка, якщо знайти правильний підхід”

Мирослав Откович
військовослужбовець ЗСУ, тележурналіст

(FB)

Щодо Олексія Печія, ведучого “24 каналу”, який скориставшись акредитацією на саміт ЄС, втік за кордон.

Ніколи його не знав, не бачив в ефірі і не уявляю що це за людина.

Зрозуміло, що його вчинок просто жалюгідний. Пояснення мотивів – ще більш жалюгідні. А наміри продовжувати працювати e сфері інформаційної політики за кордоном, повинні бути предметом уваги контррозвідки.

Бо які наративи про Україну може тепер транслювати ця людина?

Водночас такий приклад – це привід задуматись.

Це показник напруги, в якій живуть сотні тисяч чоловіків в Україні. Для всіх, хто ухвалив внутрішнє рішення: “я сцикло”, має бути спеціальна програма у війську.

Бо скажу вам, як солдат, який воював на нулях, і як прес-офіцер навчального центру, з кожного “сцикла” можна зробити чоловіка, якщо знайти правильний підхід і в нього самого є бажання. А ці підходи є і вже успішно працюють.

Слабка людина будує внутрішні кордони, культивує свій страх і роздмухує тривожні та панічні настрої.

Якщо з’ясувати індивідуальну причину цих процесів, з нею можна і треба працювати. Процес трансформації відбувається доволі швидко.

Людина від заперечення переходить в стан сприйняття, а потім включаються внутрішні ресурси, і вона розкривається по-новому.

Є приклади на фронті, коли солдати спершу відмовляються виконувати завдання, а потім навпаки стають героями війни. Тобто це працює.

Для “сцикунів” в армії існує багато професій. Корисних, потрібних і безпечних. Всі вони вимагають певного рівня компетенції.

Тому рекрутинг необхідний і має запрацювати на повну, щоб використати по максимуму потенціал кожного. Бо від “сцикуна” також може бути користь, якщо спрямувати його енергію в потрібне русло. І “сцикун” з часом перестає бути ним.

Телеведучий “24 каналу” Олексій Печій, який не повернувся до України з відрядження в Брюссель

Звісно, Печію вже нічого не допоможе. Його вчинок працює проти України. Він обрав ганебний спосіб втечі. Це дасть можливість ворогам посміятись над нами. Над журналістським цехом і над країною загалом. Він цього не міг не знати, але обрав саме такий шлях.

Пригадалася легенда про 300 спартанців. Коли цар Леонід зрозумів, що горбань Ефіальт зрадив їх, він сказав: “Ефіальт, живи вічно”, що означає “живи вічно з цим відчуттям провини”.




Це важке прокляття.

Необов’язково мати фізичний горб Ефіальта, щоб зрадити своїх. Цей “горб” можна виростити всередині з почуття страху. Правда Ефіальт, перед тим як зрадити, хоча б спробував стати воїном, але йому відмовили. А цей втік одразу.

Читайте також:
Ведучий “24 каналу” Печій втік за кордон, скориставшись відрядженням до Брюсселя


〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна