Порошенко задекларував проценти від уряду Угорщини. Партія надала пояснення щодо цих грошей

П’ятий президент, лідер партії “Європейська солідарність” Петро Порошенко протягом жовтня-листопада тричі отримував з Угорщини грошові надходження на суму понад 37 мільйонів гривень. Як пояснює “ЄС”, це відсотки від вкладень у цінні папери – так само він інвестує в інших країнах, а прибуток переказує на ЗСУ.

Про такі надходження стало відомо з даних е-декларації Порошенка, опублікованих на сайті НАЗК, пише “Економічна правда”.

Так, 23 жовтня експрезидент Порошенко задекларував отримання 517 173 грн, вказавши вид доходу як “проценти”. Джерело надходження – міністерство фінансів Угорщини.

24 листопада у якості процентів від угорського мінфіну Порошенко задекларував 1,036 млн грн. Цього ж дня в його декларації з’явилася сума 36,067 млн грн, вид доходу – “погашення облігацій” з мінфіну Угорщини.

У пресслужбі партії “Європейська солідарність” пояснили, що Петро Порошенко вкладає кошти в цінні папери з метою акумуляції коштів на численні проєкти з підтримки ЗСУ.

“Петро Порошенко самостійно не займається розміщенням коштів, а для збільшення ефективності використання ресурсів залучені незалежні професійні радники, які займаються придбанням державних і корпоративних цінних паперів в Україні і за кордоном. Ці особи є незалежними інвестиційними керуючими, які самостійно приймають фінансові рішення і формують портфель таких інвестицій, диверсифікуючи ризики.

Більше 90% вкладається в Україні в українські цінні папери – таким чином Порошенко кредитує бюджет України з усіма його оборонними і соціальними видатками. Крім того, до української державної скарбниці сплачуються податки з прибутку та військовий збір від усіх цінних паперів (як українських, так і зарубіжних). Сам прибуток врешті-решт витрачається на допомогу армії, загальна сума цієї допомоги наближається до 3,5 млрд гривень, про що регулярно надаються публічні звіти. (…)

За останній час відповідні прибутки від цих паперів були отримані зі США, Великої Британії, Франції, Угорщини, тощо, про що відразу було повідомлено НАЗК у встановлений законом спосіб.

Порошенко й надалі шукатиме та знаходитиме джерела фінансування програм для зміцнення обороноздатності країни, і цінні папери залишаться у цій програмі одним з інструментів отримання коштів для ЗСУ”, – ідеться в повідомленні.

“Економічна правда” привертає увагу до того, що “хронологічно гроші надійшли на рахунки напередодні спроби Петра Порошенка зустрітися з угорським прем’єром Віктором Орбаном” (зранку 1 грудня Порошенко публічно оголосив, що його не випустили за межі України у відрядження, хоча було розпорядження голови Верховної Ради про це). 2 грудня в СБУ повідомили про те, що отримали дані про “підготовку провокацій на міжнародній арені з боку російських спецслужб, спрямованих проти України”. Як стало відомо, Порошенко планував не лише поїздку до Америки, а й зустріч з Орбаном.

Реагуючи на інформацію “ЕП” 21 грудня, пресслужба “ЄС” пише, що “влада через підконтрольні олігархічні ЗМІ та анонімні телеграм-канали поширює маніпулятивну, вирвану з контексту інформацію щодо Петра Порошенка”.

Читайте також:
Порошенко пішов судитися щодо скасування його відрядження до США і Польщі


〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна