На відміну від “Слуг”: прикордонники не випустили Порошенка у відрядження до США, хоча його погодив голова ВР

П’ятому президенту України, лідерові “Європейської солідарності” Петру Порошенку знову відмовили в перетині державного кордону України.

Прикордонники не випустили політика у закордонне відрядження до Польщі та США, хоча його погодив голова Верховної Ради Руслан Стефанчук.

Про чергову таку ситуацію на кордоні Порошенко розповів у Facebook 1 грудня, назвавши її “театром абсурду”.

“Я далекий від думки, що прикордонники діяли за власної ініціативи. Кожен може сам здогадатися, хто ж скасував документ, підписаний спікером парламенту”, – написав він.

Порошенко заявив, що мав десятки запланованих зустрічей в Польщі та США.

“З поляками я мав говорити про зняття блокади наших перевізників на кордоні. З американцями — про забезпечення фінансування воєнної допомоги, яка майже вичерпалася цього року, під загрозою в майбутньому.

Ситуація надзвичайно складна. Тому акцент в програмі — на проблемних республіканцях. Зірвано мою зустріч з новим спікером палати представників Джонсоном”, – зазначив експрезидент.

Співголова фракції “Європейська солідарність” у Верховній Раді Ірина Геращенко у зв’язку з невипуском за кордон Петра Порошенка заявила про “політично вмотивований тиск і переслідування команди”, який вони, за словами нардепки, відчувають щодня.

“У США зараз дискусії щодо допомоги Україні. Ми, наша команда, робимо все, аби в грудні проголосували надання допомоги. ПП весь свій авторитет і звʼязки спрямовує, аби вибивати для України зброю і допомогу.

Які б не були в нас внутрішні дискусії, ніколи не виплескуємо їх закордоном, працюючи на єдність. Але за наказом Банкової, депутатам “ЄС” вибірково дають відрядження, фактично блокуючи нашу міжпарламентську діяльність. Наші відрядження були за свій рахунок. Тим часом зараз в США група “Слуг” з адвокаційним візитом – відрядження фінансується з бюджету ВР.  Подвійні стандарти”, – написала Геращенко у Facebook.

Нагадаємо, у травні 2022 року Петра Порошенка двічі не випустили за кордон у відрядження. Формальною підставою відмови у виїзді прикордонники назвали проблему з підтвердженням дійсності дозвільного документа.

Читайте також:
Турчинова, Порошенка і Зеленського запитали, чому не забезпечили оборону Кримського напрямку: які відповіді

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна