МЗС України та ще десять держав запустили Талліннський механізм для кіберзахисту

Міністерства закордонних справ України та ще десяти країн створили Талліннський механізм, який допоможе зміцнити кіберзахист і цивільний кіберпотенціал нашої країни.

Про це повідомив глава МЗС України Дмитро Кулеба у твітері у середу, 20 грудня.

“Сьогодні міністерства закордонних справ України та ще десяти країн створили Талліннський механізм з кіберзахисту: Велика Британія, Данія, Естонія, Канада, Нідерланди, Німеччина, Польща, США, Франція та Швеція. Талліннський механізм допоможе зміцнити кіберзахист і цивільний кіберпотенціал України, посилити захист нашої держави в кіберпросторі та задовольнити довгострокові потреби в кіберстійкості”, – поінформував міністр.

Він зауважив, що міністерства закордонних справ країн Талліннського механізму будуть координувати зусилля з мобілізації додаткової підтримки для потреб профільних установ у сфері кібербезпеки.
Група також тісно співпрацюватиме з Євросоюзом і НАТО та залишається відкритою до приєднання нових учасників.

Читайте також:
Кібератака на “Київстар” — одна з найруйнівніших з початку повномасштабного вторгнення РФ, — міноборони Британії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна