Вночі окупанти випустили по Україні 6 ракет і 42 “шахеди”: 41 БпЛА збила ППО

У ніч на 14 грудня російські окупанти атакували Україну ударними БпЛА та зенітними керованими ракетами С-300.

Про це повідомляють Повітряні сили ЗСУ в Telegram.

Шість ЗКР випущено близько опівночі з тимчасово окупованої Херсонщини у напрямку Миколаївської та Херсонської областей.

Ударними БпЛА Shahed-136/131 противник почав атакувати з 19.00 13 грудня. Пуски здійснювались хвилями з трьох напрямків: Балаклава, Чауда (Крим) та Приморсько-Ахтарськ (РФ). Загалом зафіксовано пуски 42 ворожих ударних БпЛА.

Основний напрямок удару — Одещина.

До відбиття повітряного нападу залучено зенітні ракетні підрозділи та мобільні вогневі групи Повітряних сил та інших складових Сил оборони України.

Цієї ночі захисникам неба вдалось збити 41 із 42 ударних БпЛА типуShahed-136/131». Переважну більшість — в Одеській області.

Як повідомив голова Миколаївської ОВА Віталій Кім, над Миколаївщиною цієї ночі було знищено п’ять “шахедів”.

Окрім цього, відбувся ракетний обстріл на околиці м. Снігурівка Снігурівської громади. Зафіксовано влучання ракети С-300 по відкритій території поза межами населеного пункту. Постраждалих немає.

Як повідомив міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко, по Херсонському району окупанти завдали ракетного удару, внаслідок чого загинула 1 людина. Зруйновано будівлю амбулаторії, приватний будинок, гараж. Пізніше російські військові двічі атакували Херсон. Рятувальники загасили пожежі у багатоквартирному будинку та бізнес-центрі. На щастя, минулося без жертв.

Ввечері ворог атакував Одесу безпілотниками. Пошкоджені 2 багатоквартирні та 11 приватних будинків. Постраждали 11 людей, серед яких 3 дитини.

Як повідомив речник Командування Повітряних сил ЗСУ полковник Юрій Ігнат в ефірі телемарафону “Єдині новини”, також кілька ударних БпЛА було знищено над Запорізькою областю.

Читайте також:
Командувач ПС показав, як українські воїни вночі збивають шахеди із ЗРК “Ігла” з тепловізором

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна