Австрія заблокувала 12-й пакет європейських санкцій проти Росії через Raiffeisen Bank, – ЗМІ

Австрія не підтримала 12 пакет санкцій ЄС проти Російської Федерації і вимагає виключити Raiffeisen Bank з українського списку спонсорів війни.

Про це пише видання Reuters.

Так, у четвер під час рогляду 12 пакету санкцій ЄС проти Росії, Австрія заблокувала санкції з вимогою виключення Raiffeisen Bank, який є найбільшим західним банком в Росії, з українського чорного списку в обмін на підписання санкційного пакету, пише видання з посиланням на власні джерела.

Як пише видання, такий крок підкреслює глибокий економічний зв’язок Австрії з Росією, а рішучість банку зберегти там свій прибутковий бізнес  – прагнення Заходу не повністю ізолювати Москву.

Незважаючи на те, що Австрія публічно підтримує Україну, деякі дипломати повідомили Reuters, що вони не бажають повністю розривати десятирічні зв’язки з Росією, вважаючи, що відносини все ще можна відновити.

У жовтні міністр закордонних справ Австрії Александр Шалленберг відкрито розкритикував цей чорний список як довільний на зустрічі європейських міністрів у Києві, сказала одна людина, обізнана про ці обговорення.

Австрійські чиновники висловлювали своє занепокоєння цим списком у Брюсселі, зокрема на зустрічах чиновників і дипломатів ЄС останніми тижнями.

Представники банку також зустрічалися з особами із Національного агентства із запобігання корупції України, яке складає список, щоб обговорити, як виключити групу з нього, повідомили люди, знайомі з питанням. Деякі компанії вже були виключені зі списку, а саме угорський OTP Bank, що викликало невдоволення австрійських чиновників і самого банку.

Читайте також:
Зеленський ввів у дію санкції щодо майже 400 росіян та компаній у РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна