Український військовий завоював бронзу на чемпіонаті світу з добового бігу

Український військовослужбовець Андрій “Бродяга” Ткачук виборов бронзу на чемпіонаті світу з добового бігу.

Про це в суботу, 9 грудня, повідомляє СтратКом ЗСУ.

Чемпіонат проходив 1-2 грудня в столиці Тайваню — місті Тайбей.

Ткачук посів третє місце з результатом 284,540 км та встановив національний рекорд у бігу на 12 годин: 156,8 км (попереднє досягнення також належало йому — 155,295 км).

Поступився українець лише неодноразовому чемпіону світу та Європи, рекордсмену світу литовцю Олександру Сорокіну та титулованому грецькому атлету Фотісу Зісімопулосу.

Довідка

Андрій “Бродяга” Ткачук — учасник АТО у 2014-2015 рр., багаторазовий чемпіон України з бігу, чемпіон України з трейлу, рекордсмен України з бігу на 24 і 48 годин, учасник чемпіонатів Європи та світу, майстер спорту з легкої атлетики.

24 лютого 2022 р. став на захист України. Мобілізований до складу 128-ої окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади. Нагороджений медаллю “Захиснику Вітчизни”.

Попри отримані поранення, повернувся у стрій, брав участь у боях на Херсонському напрямку.

Був включений до складу збірної команди України для участі в чемпіонаті світу з бігу на 24 години у м. Тайбей у середині жовтня Федерацією легкої атлетики України.

Читайте також:
Ігри нескорених-2023: Україна показала найкращий результат за історію. Скільки медалей вдалося здобути

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна