Ігри нескорених-2023: Україна показала найкращий результат за історію. Скільки медалей вдалося здобути

Україна показала найкращий результат на цьогорічних Іграх нескорених у німецькому Дюссельдорфі за весь час участі команди в іграх з 2017 року.

Про це повідомляє “Суспільне. Спорт”.

Цього року українська команда була представлена найбільшим складом у своїй історії: 25 учасниками. Серед них – військові й ветерани ЗСУ, Нацгвардії, Нацполіції та добровольчих батальйонів.

Змагалися українці в дев’яти видах спорту: легкій атлетиці, паверліфтингу, веслуванні на тренажерах, плаванні, стрільбі з лука, велоспорті, волейболі сидячи, баскетболі на візках та настільному тенісі, що цього року дебютував у програмі Ігор. Крім того, низка українських учасників виступила й у регбі на візках: у складі об’єднаної команди, до якої ввійшли воїни різних країн.

Усього українській команді вдалося здобути 34 медалі, серед яких 12 золотих, 14 срібних та 8 бронзових: 11 медалей здобули у веслуванні на тренажерах, 9 – у плаванні, 5 – у стрільбі з лука, 7 – у легкій атлетиці, 1 – у паверліфтингу, 1 – у велоспорті.

Цьогорічні ігри тривали з 8 по 16 вересня. У них взяла участь 21 збірна.

Нагадаємо, що Ігри нескорених (Invictus Games) – це міжнародні спортивні змагання серед ветеранів війни, які втратили кінцівки, були поранені або травмовані на полі бою. Метою змагань є популяризація спорту як спосіб реабілітації військових та їх підтримка на шляху до фізичного відновлення, психологічної абілітації та соціальної інтеграції.

Фундація Invictus Games була заснована принцом Великої Британії Гаррі ще у 2014 році.

Читайте також:

Третій день Ігор нескорених-2023: українці здобули чотири “золота”, принц Гаррі зустрівся з очільницею Мінветеранів
Netflix випустив документальний серіал про “Ігри нескорених”. Тайра – в головній ролі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.