Третій день Ігор нескорених-2023: українці здобули чотири “золота”, принц Гаррі зустрівся з очільницею Мінветеранів. ФОТО

Завершився третій день Ігор нескорених-2023, мультиспортивного турніру серед ветеранів і військовослужбовців, які зазнали поранень або травм. У змаганнях, що проходять у німецькому Дюссельдорфі, цього року беруть участь 25 українців.

За результатами 12 вересня українським учасникам вдалося здобути 11 медалей.

Про це повідомляє “Суспільне. Спорт”.

Усі медалі українцям вдалося завоювати у веслуванні на тренажерах: 4 золоті і 7 срібних.

Окрім цього, сьогодні відбулися перші матчі з баскетболу на візках.


Загалом за результатами трьох днів змагань українці здобули 19 медалей: 6 золотих, 11 срібних та 2 бронзові.

За словами головної тренерки української збірної на Іграх нескорених Олени Яновської, Україна популяризує змагання та намагається залучити до участі у них якомога більше ветеранів та поранених військовослужбовців для повернення віри в себе.

“Спорт — це саме той інструмент, який допомагає пораненим повернути віру в себе. Тому у цьогорічній збірній України є багато ветеранів та військовослужбовців, які раніше взагалі не займалися спортом. Коли наші воїни потрапляють у коло своїх побратимів, дружню атмосферу взаємопідтримки та взаємоповаги, коли вони розуміють, приїжджаючи на Ігри нескорених за кордон — бачать величезну підтримку ветеранської спільноти усіх країн! І ця підтримка дає кожному особисто набагато більше сил, щоб зібратися духом, повірити в себе та рухатись вперед”,  — наголосила вона.

Як розповіла тренерка, на українську команду реагують дуже емоційно та висловлюють підтримку.

Українців підтримав і принц Гаррі, який є засновником ігор. Зокрема, він поспілкувався з українськими вболівальниками.

Окрім цього, син короля Великої Британії зустрівся та поспілкувався з міністеркою у справах ветеранів України Юлією Лапутіною.

Ігри нескорених триватимуть до 16 вересня.

Читайте також:
Netflix випустив документальний серіал про “Ігри нескорених”. Тайра – в головній ролі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна