Українським прикордонникам передали 10 тонн контрабандних автозапчастин РФ

Співробітники Державного бюро розслідувань спільно з Київською митницею запобігли ввезенню на територію України ще понад 10 тонн автозапчастин російського концерну “ГАЗ” вартістю понад 5 мільйонів гривень.

Про це 5 грудня інформує пресслужба ДБР.

“Для обходу санкцій представники країни-агресора планували поставити до нашої держави контрабандну продукцію через треті країни. За розробленою організаторами схемою, товар спочатку оформлювався на білоруські фірми-прокладки, надалі направлявся на адресу європейських компаній, які вже начебто офіційно експортували продукцію в Україну”, – повідомили у відомстві.

Правоохоронці викрили оборудку під час спроби оформлення товару на Київській митниці у серпні 2023 року. Під час перевірки супровідних документів було встановлено, що запчастини постачаються за контрактом із розрахунками у російських рублях. Кінцевим отримувачем коштів є комерційна структура, банківський рахунок якої відкрито в Росії.

Виявлені автозапчастини було вилучено та передано до Державної прикордонної служби України. Транспортні засоби Держприкордонслужби, які були пошкоджені під час бойових дій, будуть відремонтовані та допоможуть виконувати оперативні завдання із захисту нашої країни.

Товари російського виробництва вилучено в рамках кримінального провадження за фактом пособництва країні-агресору (ч. 2 ст. 110-2 КК України). Слідство триває.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі терміном до 7 років.

Читайте також:
У Дніпрі СБУ викрила ділків, які хотіли продати в РФ запчастини до МіГ-29

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна