Умєров зустрівся зі Столтенбергом: обговорили фронт, підтримку від НАТО, і не тільки

У понеділок, 4 грудня, міністр оборони України Рустем Умєров у рамках візиту до Брюсселя зустрівся генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом.

Обговорили ситуацію на полі бою та нагальні потреби України в зимовий період, повідомив Умєров у Х (Twitter).

“Міноборони працює над забезпеченням сумісності Збройних сил з НАТО. Вступ України у НАТО – неминучий. Наша країна давно обрала цей шлях, і зараз ми працюємо над практичними кроками для того, щоб наблизитися до членства в НАТО”, – заявив міністр оборони.

Столтенберг наголосив, що члени Альянсу мають намір посилити політичну та практичну підтримку України, оскільки очікується, що зима ускладнить бойові дії. Та запевнив, що НАТО надаватиме довгострокову підтримку Україні, щоб зробити українські сили повністю оперативно сумісними в рамках НАТО та ще більше наблизити їх до Альянсу.

Читайте також:
“Маємо готуватися до довгої і важкої битви”: Столтенберг розповів, як F-16 змінять ситуацію на полі бою

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна