Україна та Литва співпрацюватимуть у галузі досліджень і розробок оборонної промисловості

Литва зацікавлена у співпраці з Україною у галузі досліджень і розробок оборонної промисловості.

Як повідомили в Міноборони 2 грудня, ці питання обговорював під час робочого візиту заступник міністра оборони України Юрій Джигир до Литви 29-30 листопада, де він провів зустрічі з міністром національної оборони Литовської Республіки Арвідасом Анушаускасом, його заступницею Монікою Тучкуте, а також канцлером Міноборони Литви Крістіною Дівятніковайте.

У рамках зустрічі з очільником оборонного відомства Литви Юрій Джигир надав інформацію щодо реформування системи оборонних закупівель Міністерства оборони України та боротьби з корупцією у цій сфері, наголосивши, що це питання є принципово важливим для Міністра оборони України Рустема Умєрова.

“Ми цінуємо та підтримуємо зусилля України щодо реалізації оборонних реформ, незважаючи на війну. Литва поділиться знаннями з Україною у сфері створення та підтримки прозорої системи закупівель. Ми передамо свій досвід — з чого починали, яка правова база необхідна, як забезпечити прозорість закупівель і запобігати корупції”, — зазначив Арвідас Анушаускас.

Читайте також:
Литва передала ще один пакет військової допомоги Україні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна