Німецький концерн Rheinmetall хоче запустити виробництво бронетехніки в Україні вже наступного року: названі дати

Німецький виробник зброї Rheinmetall AG хоче виготовити свою першу бронетехніку в Україні вже у 2024 році.

Про це повідомив головний виконавчий директор концерну Армін Паппергер, передає 2 грудня німецьке видання WirtschaftsWoche.

За його словами, очікується, що угоду з Україною про будівництво броньованих транспортних машин Fuchs і бойових машин піхоти Lynx буде укладена до початку наступного року.

“Після підписання контракту ми хочемо, щоб перший Fuchs був готовий в Україні приблизно через шість-сім місяців, а перший Lynx — через 12-13 місяців”, — сказав Паппергер.

Таким чином, вироблений в Україні Fuchs може з’явитися наприкінці літа 2024 року, а Puma Lynx — влітку 2025 року.

Втім, Паппергер хоче доставити в Україну новозбудовані ББМ набагато раніше.

“Перші десять Lynx вже виробляються спільно з Україною тут, у Німеччині чи в Угорщині. Після етапу нарощування ми зможемо швидко виробляти ці транспортні засоби у значній кількості повністю в Україні”, — зазначає він.

Водночас уряд Німеччини дав зрозуміти, що надасть експортну ліцензію, необхідну для виробництва.

Паппергер пояснює незвично короткий час виробництва тим, що співпраця з Україною просунулася добре. Rheinmetall уже є найбільшим партнером України в ОПК. Зокрема, у 2022 році концерн отримав замовлення на суму близько 900 мільйонів євро, а в 2023 році обсяг замовлень зріс приблизно до двох з половиною мільярдів євро.

“І наступного року їх точно буде більше”, — прогнозує Паппергер.

В Угорщині вже ведеться серійне виробництво Lynx. Крім того, в Україні обслуговується бронетехніка, для цього кваліфіковані робітники з України пройшли підготовку в Німеччині.

Як наголошує головний виконавчий директор концерну Rheinmetall, за безпеку заводів майбутнього оборонно-промислового комплексу Rheinmetall Ukraine не переживає.

“Ми не будуємо нові заводи, але як Rheinmetall ми фактично орендуватимемо існуючі заводи, переобладнаємо їх, а потім експлуатуватимемо. І вони, здається, досить добре захищені. Принаймні так показав досвід останніх двох років війни”, — підкреслив Паппергер.

Читайте також:
Rheinmetall передадуть ЗСУ авіадесантні тактичні машини Caracal

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна