Чотирьох суддів Київського апеляційного суду викрили на хабарі в $35 тисяч

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура 29 листопада викрили чотирьох суддів Київського апеляційного суду на одержанні неправомірної вигоди у розмірі 35 тисяч доларів за ухвалення “потрібного” рішення.

Про це 30 листопада повідомляє НАБУ.

За даними “УП”, ідеться про суддів Юрія Сливу, Віктора Глиняного, Ігоря Паленика та В’ячеслава Дзюбу.

Колегія Київського апелляційного суду (зліва направо) Ігор Паленик, Юрій Слива й Віктор Глиняний, 11 жовтня 2023 року. Фото: Стас Юрченко, “Ґрати”

Слідство встановило, що суддя Київського апеляційного суду запропонував одній зі сторін у справі задовольнити скаргу щодо скасування арешту майна приватного товариства. За це йому та трійці суддів у справі представник компанії мав надати неправомірну вигоду у розмірі 35 тисяч доларів.

Як пише журналіст Олег Новіков, ідеться про майно “Мотор-Січі” у справі екскерівника підприємства В’ячеслава Богуслаєва. 

Передача хабаря відбулася 28 листопада. 10 тисяч доларів суддя-посередник залишив собі, а 25 – поклав у коробку з-під віскі для подальшої передачі колегам. Вони ж після отримання коштів розділили їх між собою.

Під час обшуків за місцем знаходження та проживання суддів детективи вилучили кошти, надані як неправомірна вигода.

Вирішується питання щодо повідомлення суддям про підозру. Попередня кваліфікація: ч. 3 ст. 28, ч. 4 ст. 368 КК України.

 

Читайте також:
Суд арештував на 2 місяці нардепа Лабазюка, підозрюваного у спробі підкупу топпосадовців

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна