Два рецепти приготування окопного чаю на передовій – у сильний мороз та сильний вітер

Володимир Бірчак
військовослужбовець ЗСУ, редактор “Історичної правди”, керівник академічних програм Центру досліджень визвольного руху, заступник директора архіву СБУ у 2014-2016 рр.

(FB)

Способи та рецепти приготування чаю, коли твоя “еспеха” (СП – спостережний пункт – “Н”) знаходиться в Rio de Posadka nah. Довкола поля, де з усіх сторін на тебе дує Борей.

Спосіб 1. Сильний мороз

Інґредієнти: газовий пальник, окопна свічка, металева чашка, лід, пакетик чаю

Запалюємо свічку, котрою розігріваємо балон, щоб пішов газ (будьмо обережні, жеби не бахнуло). Коли нарешті з’явився вогник, ставимо на пальник чашку з льодом, і за якийсь час він перетворюється на воду. Додаємо пакетик чаю і хвилин за 15 отримуємо готовий напій.

Спосіб 2. Сильний вітер зі снігом, слабенький мороз

Інґредієнти: газовий пальник, ящик від ТМ-62, металева чашка, вода, пакетик чаю

Пальник запихаємо всередину ящика від ТМок (клас радянських противотанкових мін – “Н”) і запалюємо вогонь. Наливаємо води в чашку і ставимо на пальник. За якийсь час додаємо пакетик чаю – і хвилин за 15 отримуємо готовий напій.

Користуйтеся.

Читайте також:
“Вхурделило”: 93-тя бригада відпрацювала наступ між кучугур і в снігу по коліна. ФОТО


〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна