Пропагандисти РФ спочатку заявили про “перегрупування військ” біля Дніпра, а потім “анулювали” повідомлення

Командування угруповання російської армії “Дніпро” та пропагандистські телеграм-канали спочатку офіційно заявили про перегрупування військ, а потім “анулювали” це повідомлення.

Про це поінформувало, зокрема, видання ТАСС у понеділок, 13 листопада.

“Новина “Командування угруповання “Дніпро” ухвалило рішення на перегрупування військ на більш вигідні позиції на схід від Дніпра” АНУЛЬОВУЄТЬСЯ як випущена помилково. Ми приносимо вибачення своїм підписникам і читачам”, – йдеться в повідомленні.

Раніше низка телеграм-каналів російських ЗМІ написали з посиланням на міноборони РФ, що командування угруповання “Дніпро” ухвалило рішення “перегрупувати війська та зайняти більш вигідні позиції на схід від Дніпра”.

Українські військові вже іронізують з приводу такої риторики окупантів.

“Командування угрупування «Дніпро» спочатку офіційно заявили, що відступають, а потім зрозуміли що про це не треба казати вголос”, – пише на ФБ офіцер ЗСУ Андрій Підлісний.

У Центрі національного спротиву натомість заявляють, що повідомлення російських пропагандистів про нібито “перегрупування” окупаційного контингенту на лівобережжі Херсонської області може бути частиною ІПСО противника.

Зазначається, що метою таких “вкидів” про вихід військ РФ з тимчасово окупованих територій Херсонської області є спробою відволікти Сили оборони України.

“Наразі, за інформацією місцевих, жодних відповідних рухів військ ворога не зафіксовано. Відтак можемо констатувати, що наразі відбувається інформаційна операція проти України”, – вказують у Центрі.

При цьому в ЦНС наголошують, що відхід російських військ із цього регіону – справа часу, і тому “за фактом ми маємо лише передчасний реліз”.

Читайте також:
Британська розвідка назвала ключовий фактор у боях на лівобережжі Херсонщини

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна