Журналіст Олексій Мацука очолив “Укрінформ”

Тимчасовий виконувач обов’язків міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв 9 листопада представив Олексія Мацуку на посаді генерального директора Українського національного інформаційного агентства “Укрінформ” замість Олександра Харченка.

Про це повідомляє “Детектор медіа”.

“Олексій Мацука здійснюватиме керівництво інформаційним агентством та розв’язуватиме задачі, які стоять перед ним. Це, зокрема, модернізація та реформування. Рішення щодо Олексія Мацуки приймалося міністерством із залученням широкого кола осіб, зацікавлених у розвитку української інформаційної політики, в її становленні як сучасного, європейського, демократичного інструмента інформування громадян, з використанням сучасних передових технологій, які б відповідали запитам сьогодення. Перед паном Олексієм стоїть задача – внести нове, але зберегти те, що працює і тих, хто працює”, — сказав Ростислав Карандєєв.

Донедавна Мацука був заступником генерального директора ДП “Мультимедійна платформа іномовлення України”.

Що відомо про Олексія Мацуку

Олексій Мацука – український журналіст і редактор родом з Донецька. Із 2003 року Олексій працює в різних медіа. Він заснував інформаційну агенцію “Новини Донбасу”, а у 2014 році – “Громадське телебачення Донбасу”.

З 2009 до 2020 року очолював правління громадської організації “Донецький інститут інформації” (зараз – DII-Ukraine). У 2014–2016-му працював у київському бюро української служби Радіо Свобода, вів власні програми в ефірі “Громадського”. У 2020–2023 роках – шеф-редактор державного телеканалу “UA”.

У 2014 році ввійшов до списку “100 героїв інформації”, опублікованому організацією “Репортери без кордонів”. Нагороджений міжнародною премією International Press Freedom Awards.

Читайте також:
Рада звільнила міністра молоді та спорту Гутцайта

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна