Рада звільнила міністра молоді та спорту Гутцайта

Верховна Рада звільнила Вадима Гутцайта з посади міністра молоді і спорту України. Його відставку підтримали 243 депутатів.

Результати голосування оприлюднив народний депутат Ярослав Железняк 9 листопада.

Вадим Гутцайт залишається президентом Національного олімпійського комітету України. Цю посаду він очолив у листопаді 2022 року.

Звільнення Гутцайта прокоментувала і співголова фракції “Європейська солідарність” у Верховній Раді Ірина Геращенко, назвавши його “безполєзним”.

“У звіті міністр заявив, що тільки ковід і війна завадили зробити стрибок в розвитку української молодіжної політики і спорту. Єдиний успіх, який озвучив- це відсторонення російських спортсменів”, – написала вона.
Та додала: “Гутцайт не приховує, що мріяв зіскочити з міністерської посади і залишитися на хлібному місці керівника НОК”.
Зазначимо, заява Вадима Гутцайта про відставку з посади міністра молоді та спорту надійшла до Верховної Ради 8 листопада.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна