Стало відоме ім’я українця, який загинув від удару РФ по судну Ліберії на Одещині

Під час російського ракетного удару по судну під прапором Ліберії в порту Одещини 8 листопада загинув лоцман 1-го класу Сергій Сурін.

Ім’я загиблого повідомили в Адміністрації морських портів України 9 листопада.

Йому було 43 роки.

“З 43-х років свого життя Сергій 15 років віддав надзвичайно відповідальній та складній професії лоцмана, ставши фахівцем високого рівня, при цьому залишаючись доброю і неймовірно скромною людиною. Він завжди виручав колектив, професійно виконуючи термінові та надскладні завдання. У нашій пам’яті Сергій назавжди лишиться надійним другом, доброзичливим колегою, справжнім професіоналом своєї справи”, — йдеться у повідомленні Адміністрації морських портів України.

Контекст

8 листопада російські війська вдарили протирадіолокаційною ракетою Х-31П по цивільному судну під прапором Ліберії, що заходило в один із портів Одещини. Лоцман судна загинув. Поранення від уламків отримали ще один співробітник порту та троє членів екіпажу, які є громадянами Республіки Філіппіни.

Атаковане судно мало перевозити залізну руду до Китаю, повідомив міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков. За його словами, поранені троє членів екіпажу – громадяни Філіппін.

Міністр зазначив, що це була вже 21 цілеспрямована атака Росії після виходу із “зернової угоди”. За цей час країна-терорист пошкодила понад 160 об’єктів інфраструктури та 122 транспортні засоби.

Читайте також:
Росіяни обстріляли Херсон з артилерії: є загиблий і поранені

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна