В’ятрович: доки в Україні згортають діяльність УІНП, Путін – створює “Національний центр історичної памʼяті при президентові РФ”

Російський диктатор Володимир Путін створює “Національний центр історичної памʼяті при президентові Російської Федерації”, який фінансуватиметься з державного бюджету. Тоді, як в Україні натомість поступово згортають діяльність Українського інституту національної памʼяті, зокрема, скорочуючи його бюджет.

Відповідний указом глави Кремля поділився історик, ексголова УІНП, народний депутат від “ЄП” Володимир В’ятрович та прокоментував.

Кремль таким чином посилює власну історичну політику спрямовану на дискредитацію України в світі та розкол українського суспільства історичними міфами, зазначив історик.

“Не протистояти цьому – це сприяти російській агресії. Бо спершу вони крадуть історію, потім окупують територію”, – наголосив В’ятрович.

Читайте також:
УІНП до 8 травня презентував відео, яке розвінчує прагнення РФ привласнити перемогу

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна