УІНП до 8 травня презентував відео, яке розвінчує прагнення РФ привласнити перемогу

До 8 травня, Дня памʼяті та примирення, Український інститут національної памʼяті (УІНП) презентував завершальний ролик з відеоциклу «Війна і міф», який спростовує прагнення Росії привласнити перемогу над нацизмом.
Про це повідомляє пресслужба УІНП.

За словами авторів, відеоробота спростовує міф, який активно використовує сучасна РФ, заявляючи, що нібито це її народ виніс на собі тягар війни з нацизмом.

“В основу ролика лягла стаття Яни Примаченко «Міф “Росія могла перемогти нацистів і без українців”» з книги «Війна і міф: невідома Друга світова» за редакцією Володимира В’ятровича, Олександра Зінченка, Максима Майорова”, – зазначили в УІНП.

Разом з тим, у ролику розповідається про внесок України у перемогу над нацизмом. Зокрема про те, навіщо росіяни намагаються монополізувати цю перемогу.

«Перемога над нацизмом є спільною заслугою учасників антигітлерівської коаліції», – зауважують автори ролика.

Авторами проєкту стали Зоя Бойченко, Тетяна Бойко, Володимир Тиліщак, Вікторія Яременко.

Український інститут національної памʼяті закликає поширювати ролики з циклу «Війна і міф». Їх можна завантажити тут.

Читайте також:
Укрпошта презентувала нову марку, присвячену «Гвардії наступу»

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна