У Києві поліцейський побив військового у відділі поліції через порушення комендантської години: відео, коментар поліції

У мережі з’явилося відео побиття українського військового поліцейським. Інцидент стався 3 листопада у Шевченківському районному відділі поліції в Києві.

На відео видно, як поліцейський кричить, а потім б’є чоловіка у військовій формі.

За словами директорки благодійного фонду “Хелп Фокс” Наталії Биковець, яка виклала відео, військовий на ім’я Сергій нібито після важкого поранення був направлений на військову лікувальну комісію (ВЛК) до Києва. Після проходження комісії він направився на вокзал, де був затриманий поліцейськими за порушення комендантської години.

“Це при тому, що у нього в руках був квиток на поїзд, висновок ВЛК і військовий квиток. Його побили в Шевченківському районному відділку поліції. Після чого відпустили. Сергій повернувся в сектор бойових дій з важким струсом мозку і багатьма іншими ознаками побиття і зараз знаходиться в лікарні міста Балаклія, куди вже дзвонили з Києва і просили не оформляти травми. Дякувати лікарям, вони відмовились від злочину”, — розповіла Биковець подробиці інциденту.

У поліції Києва вже прокоментували інцидент і за “фактом конфлікту поліцейського та прикордонника розпочали службову перевірку”.

За словами поліцейських, під час патрулювання містом наряд виявив чоловіка, який перебував на вулиці у комендантську годину.

“Оперативник Шевченківського управління поліції звернувся до перехожого з проханням перевірити його документи та поцікавився, чому він перебуває на вулиці під час комендантської години. У цей момент до них підійшов чоловік напідпитку у камуфляжі, почав агресивно себе поводити та кілька разів штовхнув оперативника. Працівник поліції запросив незнайомця пройти до відділу задля перевірки його особи. Втім, останній ігнорував законні вимоги поліцейського та продовжував конфліктувати. Як стало відомо згодом, чоловік несе службу в одному з прикордонних підрозділів”, — розповіли у відділі комунікації поліції Києва, виклавши відео інциденту, зняте на боді-камеру.

Подію зареєстровано у журналі єдиного обліку заяв та повідомлень Шевченківського управління поліції. Керівництвом поліції ініційовано службову перевірку з метою надання правової оцінки діям учасників інциденту.

Читайте також:
Помер військовий, якого жорстоко побили в Чорноморську

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна