DeepState: росіяни контролюють терикон біля Авдіївки та частину прилеглої до нього території. Але їх там нищать

Російські війська фактично контролюють терикон на північній околиці Авдіївки та частину прилеглої до нього території.

Про це йдеться у звіті DeepState, опублікованому 25 жовтня.

“Станом на зараз це їм нічого не дає, так як ураженню підлягає все, що рухається. Тим не менш, малі групи мають змогу заходити”, – зазначають аналітики.

DeepState також повідомляє, що північніше вентиляційного ствола шахти “Бутівка” проведено стабілізаційні заходи – ворога вибито на вихідні позиції. Окупанти продовжують рухатися вздовж водосховищ, бої точаться біля Новоавдіївського ставу.

Місто Авдіївка Донецької області на мапі DeepState станом на 23:55 24 жовтня.

Нагадаємо, напередодні росіяни встановили на Авдіївському териконі свої прапори, але Сили оборони з дрона вже знищили ворожі знамена.

Підкреслимо, що цей терикон вважається панівною висотою і знаходиться на північ від міста, яке противник намагається оточити. Бої за терикон точаться вже не один тиждень.

Уранці 25 жовтня Генштаб ЗСУ повідомляв, що “в зоні відповідальності оперативно-стратегічного угрупування військ “Таврія” на Авдіївському напрямку ворог не полишає спроб оточити Авдіївку, активно застосовує авіацію, але наші воїни стійко тримають оборону та завдають ворогу значних втрат. Безуспішними були наступальні дії противника в районах Степового, Авдіївки, Сєверного, Невельського Донецької області, де силами оборони відбито понад 10 атак противника”.

Читайте також:
Генштаб звітує про частковий успіх ЗСУ західніше Вербового, за добу – 80 боєзіткнень

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна