Співробітник ТЦК на Черкащині закликав “денацифікувати” Україну та знищити “бандерівців” – сяде на 2 роки

Два роки ув’язнення отримав співробітник Черкаського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Чоловік заперечував збройну агресію Росії, закликав “денацифікувати” Україну та знищити “бандерівців”.

Про це повідомляє Служба безпеки у четвер, 19 жовтня.

“Від початку повномасштабного вторгнення чиновник активно агітував підтримувати політику агресора та планував сприяти ворогу у війні проти нашої держави у разі захоплення регіону”, – розповіли правоохоронці.

Фігурант наполегливо поширював свої проросійські погляди серед власного оточення та колег по роботі.

Крім цього, він заперечував причетність російських загарбників до вчинення воєнних злочинів у Бучі. Натомість виправдовував ракетні удари по українським містам та вбивства цивільних громадян.

На підставі зібраних СБУ доказів суд визнав зловмисника винним за  ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу та призначив покарання – 2 роки позбавлення волі.

Черкаський апеляційний суд залишив рішення суду першої інстанції без змін.

Читайте також:
Силовики оголосили підозру службовцю з Івано-Франківського ТЦК, який фіктивно зарахував на військову службу футболістів та родичів міських чиновників

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна