Силовики оголосили підозру службовцю з Івано-Франківського ТЦК, який фіктивно зарахував на військову службу футболістів та родичів міських чиновників

Державне бюро розслідувань повідомило про підозру у справі фіктивного зарахування на військову службу футболістів прикарпатського професійного клубу.

Про це повідомила пресслужба ДБР.

Зазначається, що підозру отримав командир роти охорони Івано-Франківського обласного територіального центру комплектування та соцпідтримки.

У серпні цього року ДБР спільно з ДСР Нацполіції викрило схему фіктивного зарахування на військову службу до підрозділів охорони ТЦК та СП родичів керівництва міста та футболістів місцевого професійного клубу.

Як встановило слідство, командир зарахував на військову службу в роту охорони сімох осіб, які є гравцями та тренерами місцевої професійної футбольної команди. Усі вони служили лише на “папері” та не виконували жодних військових обов’язків.

“Ці особи «відслужили» загалом 1100 днів, отримавши від держави грошове та матеріальне забезпечення. Фіктивні військовослужбовці коштували бюджету майже 1,5 млн грн – це сума безпідставно виплачених їм коштів”, – зазначили в ДБР.

Читайте також:
Гравці “Миная” відлупцювали російських футболістів на зборах у Туреччині

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна