“Навчав дітей класти на лопатки королів”: у боях на Сватівському напрямку загинув український шахіст Роман Хитрич

На Сватівському напрямку в боях проти російських окупаційних військ 7 жовтня загинув кандидат у майстри спорту з шахів, суддя та тренер Роман Хитрич.

Про смерть воїна повідомила Бердичівська міська рада 10 жовтня.

43-річного Романа Хитрича мобілізували до війська декілька місяців тому. Після навчання він потрапив до 66-ї окремої механізованої бригади імені Мстислава Хороброго.

“Зазвичай, тихий, спокійний, вдумливий, готовий завжди допомогти й підказати, Роман проявив себе мужнім і незламним Воїном. Таким прийняв і свій останній бій” – ідеться в дописі.

Народився Роман у Казахстані. Будучи учнем старших класів, переїхав до Бердичева. Тут закінчив місцеву гуманітарну гімназію №2 та зацікавився шахами. Відвідував шаховий гурток, а після здобуття вищої освіти, присвятив себе тренерській діяльності.

Працював педагогом-організатором у бердичівському МЦ “Юність”, фахівцем у МЦ “Спорт для всіх” та тренером у житомирські ДЮСШ №1.

Фото: Шахова паралель Житомирської області

“Його завжди оточувала дітвора, якій Роман із любов’ю та натхненням відкривав секрети світу під назвою “шахи”, навчаючи класти на лопатки королів. Незмінно брав активну участь у шахових форумах, що проходили на Житомирщині”, – розповіли на сторінці міської ради.

Читайте також:
Поліг у день свого 25-річчя: на війні загинув активіст “Євросолідарності” Сергій Іконников

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна