Поліг у день свого 25-річчя: на війні загинув активіст “Євросолідарності” Сергій Іконников

У боях на Вугледарському напрямку 13 жовтня загинув командир підрозділу 72-ї окремої механізованої бригади, активіст “Європейської солідарності” Сергій Іконніков.

Про це в суботу, 14 жовтня, повідомляє пресслужба цієї політичної сили.

“На Вугледарському напрямку під час ворожого штурму загинув наймолодший командир підрозділу 72 омбр “Чорні запорожці”, активіст “Європейської солідарності”, помічник депутата Київради Сергій Іконніков. Він поліг у бою в день свого 25-річчя“, – зазначається в повідомленні.

“Як боляче… несправедливо, коли йдуть зовсім юні хлопці. Ще вчора ми привітали Сергія Іконнікова з його 25-річчям у месенджері. Повідомлення залишилися непрочитаними. У той день він лише встиг написати у фейсбуці, що бої запеклі, а ворог лізе і лізе. Ніколи святкувати… У свій день народження Сергій пішов на щиті. Досі не можу в це повірити…” – написав голова “ЄС” Петро Порошенко.

“Він був справжнім патріотом. До повномасштабного вторгнення Іконніков жив заради України. Активіст “Солідарної Молоді”, партієць “ЄС”, магістр права, відстоював країну на вулицях, а після 2020 захищав її і в урядових стінах.

Вже 24 лютого 2022 все змінилося — взяв до рук зброю. Спершу — 206-й батальйон, Київщина. Пізніше — навчання. Далі схід.

Штурм за штурмом. Поранення за пораненням. Але завжди повертався в стрій. Нагороди та відзнаки за героїчну службу…”, – зазначається на сторінці “Солідарної молоді”.

У свій день народження Сергій написав останній допис у фейсбуці, в якому наголосив, що на фронті дуже складно.

“День, який мав би бути особливим, але в той самий час став найскладнішим днем за останні місяці. В такій ситуації абсолютно не до свого 25-річчя, оскільки пі***и лізуть і лізуть.

Полегшення лиш від того, що навіть такої воронки не вистачить, аби всі їхні тіла останніх днів закидати. Ми зі свого боку тримаємось. Надзвичайно складно, але тримаємось…” – зазначив Іконников, оприлюднивши фото вирви від російського снаряда.

Фото з останнього допису в ФБ Сергія Іконникова

Читайте також:
На фронті загинув депутат Київської міської ради Сергій Ільницький

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна