На прем’єрі фільму “Шлях поколінь” прапор із підписом Залужного продали за 225 тис. грн

 

Напевно, генерал Валерій Залужний міг би дуже непогано поповнити бюджет ЗСУ, якби підписував більше прапорів на продаж. Принаймні синьо-жовтий стяг з автографом головкома Збройних сил 10 жовтня в Києві продали з аукціону за 225 тис. грн.

Торги відбулися в кінотеатрі “Жовтень” після допрем’єрного показу фільму “Шлях поколінь” про боротьбу УПА й ЗСУ. В одному лоті з прапором від Залужного ішла гільза від 155-мм американського артилерійського снаряда, розписана українською художницею.

Аукціон, що затягнувся до десятої вечора, вели комунікаційна менеджерка Тетяна Власова та продюсер фільму “Шлях поколінь”, журналіст Михайло Ухман.

Інший лот, який продали на цьому аукціоні – відстріляний тубус від ПТРК “Джавелін”, що вразив російський танк, – пішов із молотка за 40 тис. грн.

Виручені кошти пішли у благодійний фонд “БОН” на купівлю дронів для українських військових. Загалом на київському аукціоні зібрали на це більш як 300 тис. грн.

На київську прем’єру фільму “Шлях поколінь” прийшов командувач Об’єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв, інші відомі та рядові військовики, громадські діячі й волонтери, колишній посол Грузії Грігол Катамадзе, актори, задіяні в стрічці.

Актори і творці фільму “Шлях поколінь” на прем’єрі в Києві. Фото: “Новинарня

Раніше відбувся допрем’єрний показ картини у Львові.

Тетяна Власова розповіла: “За кілька днів до цього на аукціоні у Львові ми вторгували 60 тисяч гривень. А добрі люди під час того нашого заходу передали армії дрони на суму $55 тис. Усе це відбувається в межах презентації фільму “Шлях поколінь”. Як сказав його автор Михайло Ухман, “уже заради цього потрібно було знімати наш фільм”.

Всеукраїнська прем’єра фільму “Шлях поколінь” призначена на 12 жовтня 2023 року.

Частина коштів від продажу квитків також буде передана на безпілотники для української армії.

Про що фільм “Шлях поколінь”

“Шлях поколінь” – художній фільм з елементами документалістики. У сюжеті переплітаються дві лінії – боротьба за незалежність України бійців і бійчинь Української повстанської армії (бойові дії проти німців і НКВД СРСР на Волині і Прикарпатті в 1943-1944 роках) та російсько-українська війна на Донбасі після 2014 року.

У центрі розповіді – історія київського хлопця, продавця реклами Назара. Він живе звичним життям, вважаючи, що політичні питання його не цікавлять, а на Донбасі “олігархи ділять владу”. Проте все змінюється, коли під час туристичного походу по Заходу України він уві сні зустрічає вояка УПА.

Фільм знімали на гроші української діаспори з Канади та вітчизняного бізнесу.

Кадр із фільму “Шлях поколінь”

Пов’язати в кіно дві різні сторінки боротьби за незалежність України – ідея журналіста Михайла Ухмана, який сам був добровольцем та брав участь у бойових діях періоду АТО/ООС.

Більша частина сюжету присвячена часам УПА, а в тих епізодах, де показано бої на Донбасі (їх знімали на Донеччині за 20 км від реальної лінії фронту), були задіяні також реальні військовослужбовці ЗСУ. Серед них – Олег Ляденко, який був командиром роти глибинної розвідки 74-го окремого розвідувального батальйону. У фільмі суворий “Халк” фактично грає сам себе. Він жартує, що допоміг режисерові зекономити на каскадерах.

Найціннішими у фільмі бачаться дві лінії реальних ветеранів УПА – Ганни Абрамчук “Зеленої”, колишньої зв’язкової повстанців, яка пройшла сталінські концтабори, та вояка УПА, члена ОУН Степана Петраша “Данилка”. У 1942 році він вступив у підпільне Юнацтво ОУН, яке діяло при гімназії в Івано-Франківську. “Шлях поколінь” охоплює прижиттєві інтерв’ю Степана й Зеленої, а також відтворює їхні художні образи в молодості, у воєнний час.

Як повідомляла “Новинарня“, Степан Петраш помер на 97-му році життя у травні 2023 року. Він встиг переглянути та оцінити фільм, який зображує героїчний чин його та побратимів.

Як заповіт і пророцтво лунають у фільмі слова старого ветерана Степана Петраша: потрібно зміцнювати свої Збройні сили і готуватися до нової відсічі РФ. А російська імперія має розпастися.

Документальне інтерв’ю було записане ще 2020 року.

Степан Петраш

Головний режисер фільму: Володимир Сидько

Сценаристи: Михайло Ухман (також автор ідеї і продюсер), Володимир Сидько

У головних ролях: Назар Борушок, Володимир Ніколаєнко, Лариса Руснак, Олексій Паламаренко, Світлана Матвіїшин, Костянтин Афанасьєв, Анастасія Нестеренко, Кіра Подольська, Олег Ляденко та ін.

Офіційним саундтреком стала пісня рок-гурту Kozak System “Свобода наче любов”. Також у стрічці співає Тарас Компаніченко (“Хорея козацька”).

Новинарня” – медіапартнер всеукраїнського прокату фільму “Шлях поколінь”.

Читайте також:
Фільм “20 днів у Маріуполі” представлятиме Україну на “Оскарі”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна