Україна конфіскує в РФ 800 одиниць транспорту: сім неробочих МіГів і не тільки

Кабінет Міністрів на своєму засіданні в п’ятницю, 6 жовтня, схвалив законопроєкт про примусове вилучення російського майна та резидентів. Ідеться про конфіскацію понад 800 одиниць транспорту.

Про це інформує пресслужба Мінекономіки.

“Проведена значна робота з верифікації активів, якими володіє держава-агресор на території України, уточнення наявних даних. Особливу увагу ми приділили доказовій базі – Україна повинна мати бездоганні юридичні позиції на випадок звернення агресора до міжнародних судових органів.  Рухоме майно –  вагони, вантажівки, спеціальна техніка – працюватиме на економіку України чи посилюватиме обороноздатність нашої держави на фронті”, – заявила міністерка економіки Юлія Свириденко.

Документ передбачає вилучення такої техніки:

  • близько 500 вагонів, піввагонів, платформ, цистерн і ін.;
  • нафтоналивний танкер;
  • понад 300 вантажних та легкових автомобілів;
  • автоцистерни;
  • будівельну техніку;
  • авіаційні двигуни;
  • сім літаків МіГ-25 збройних сил РФ у неробочому стані, які підуть на запчастини для українських бойових літаків.

“Згідно до закону “Про основні засади примусового вилучення в Україні об’єктів права власності Російської Федерації та її резидентів” примусове вилучення в Україні об’єктів права власності РФ та її резидентів здійснюється без будь-якої компенсації чи відшкодування”, – наголосили в Мінекономіки.

Рішення про примусове вилучення ухвалює Рада національної безпеки та оборони України, а президент надає йому чинності своїм указом. Так, протягом шести місяців після скасування чи завершення воєнного стану указ президента про примусове вилучення має затвердити Верховна Рада, ухваливши відповідний закон.

Читайте також:
У США підтвердили передачу Україні конфіскованих іранських набоїв

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна