Побили хлопця в центрі Києва: ОГП відкрив справу проти двох нардепів від “Слуги народу”

Генеральний прокурор Андрій Костін погодив порушення кримінальних справ через бійку, що сталася 5 жовтня в центрі Києва, щодо колишнього нардепа “Слуги народу” Артема Дмитрука та чинного депутата цієї ж фракції Олександра Куницького.

Про це 6 жовтня повідомили в Офісі генерального прокурора.

“За фактом інциденту, що стався між народними депутатами та громадянином 5 жовтня 2023 року в центрі Києва, генеральний прокурор зареєстрував кримінальні провадження”, – зазначили в ОГП.

Нардепів підозрюють в умисних тілесних ушкодженнях середньої тяжкості, а також хуліганстві.

Справу щодо них об’єднали в одне провадження. Розслідуванням займатиметься Державне бюро розслідувань.

Олександр Куницький

Передісторія

Бійка за участі Артема Дмитрука та Олександра Куницького сталася вранці 5 жовтня в центрі Києва.

У мережі з’явилося відео, на якому нардепи б’ють чоловіка. Потерпілий розповів, що побиття сталося близько 10-ї ранку. Дмитрук і Куницький, за його словами, звинувачували його в аферах і вимагали гроші.

Своєю чергою Дмитрук заявив, що чоловік на відео – підставна особа, і він нібито намагався спровокувати нардепів. За словами Дмитрука, його метою був мобільний телефон з інформацією. Крім того, Дмитрук заявляє, що чоловік із ножем біг на нього.

“Він почав нам дуже погані слова говорити, матюкатися в наш бік, обзивати нас. І почав підходити все ближче. Ми представилися, показали посвідчення народних депутатів і мій колега Олександр почав його знімати на відео”, – розповів нардеп.

Дмитрук заявив, що чоловік “почав підходити, махати руками і ногами”, “вихопив телефон із рук у Олександра і почав із ним тікати”.

“Зіткнувся зі мною і разом зі мною впав на землю з цим ножем. Ми почали просити в охорони, щоб вони викликали поліцію, приїхала поліція, у цього хлопця забрали ніж”, – сказав нардеп.

Читайте також:
Розпивали алкоголь: прокуратура розповіла подробиці вбивства військових у Києві

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна