Від удару росіян по панахиді в Грозі загинули син покійного воїна – теж солдат, його дружина й мати

доповнено

Під час ракетного удару РФ 5 жовтня по селу Гроза загинув син військового, якого ховали у цей день. Син покійного також був військовослужбовцем. Разом із молодим чоловіком загинули його дружина й мати.

Про це повідомив речник обласної прокуратури Дмитро Чубенко.

“До цього його було поховано у Дніпрі, а родичі бажали здійснити перепоховання у селі, звідки він родом. Поховання організовувала сімʼя загиблого, а саме син та дружина. Син перепохованого також був військовим. Він разом зі своєю дружиною та матірʼю були в кафе і загинули від влучання ракети”, — пояснив Чубенко, якого цитує “Суспільне”.

За інформацією “Харків live”, воїн, якого перепоховували – Андрій Козир, він поліг після трьох днів бойових дій. На початку повномасштабної війни він із сином Денисом повернувся із заробітків у Польщі.
Денис продовжував службу, але був звільнений за станом здоров’я, одружився, вирішив поховати батька в Грозі та влаштував ці поминки.

“Суспільне Харків” оприлюднює ще низку фото з руїн продуктового магазину-кафе, де загинули понад 50 селян, що зібралися на поминки.

Загиблих наразі 51. Троє людей вважаються зниклими безвісти, шість постраждалих перебувають у лікарні.

Фото: тг Олег Синєгубов

Воєнний злочин Росії – ракетний удар по поминках у селі Гроза

Як писала “Новинарня“, вдень 5 жовтня російські війська завдали ракетного удару по магазину-кафе в селі Гроза Куп’янського району на Харківщині, коли там проходили поминки.

За інформацією правоохоронців, росіяни застосували для обстрілу одну з модифікацій ракети “Іскандер”. Попередньо, це була балістична версія “Іскандер-М”.

Речник Харківської обласної прокуратури Дмитро Чубенко повідомив, що в кафе, в яке поцілили росіяни, відбувалися поминки за загиблим військовим, але в самому закладі були лише цивільні — майже половина жителів села.

Станом на кінець доби 51 людина загинула, в тому числі – шестирічний хлопчик; шестеро осіб отримали поранення.

Російська атака по селу Гроза 5 жовтня стала наймасовішим злочином росіян за кількістю одночасних смертей на Харківщині від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну, повідомив голова ОВА Олег Синєгубов.
До війни в Грозі жило близько 300 людей.

За процесуального керівництва Куп’янської окружної прокуратури Харківської області розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

Із 6-го по 8 жовтня в Харківській області оголосили дні жалоби.

Читайте також:
“Світлини із села Гроза жахають”: представниця ООН назвала воєнним злочином вбивство росіянами понад пів сотні українців

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна