“Світлини із села Гроза жахають”: представниця ООН назвала воєнним злочином вбивство росіянами понад пів сотні українців

Гуманітарна координаторка ООН в Україні Деніз Браун виступила із заявою, в якій засуджує російський удар по селу Гроза куп’янського району Харківської області, котрий призвів до загибелі щонайменше 51 людини.

Заява опублікована в четвер, 5 жовтня.

“Я обурена повідомленнями про російський удар, унаслідок якого майже зруйновано село Гроза в Харківській області, де загинули десятки мирних жителів. Світлини, що надходять з села, де проживало всього трохи більше ніж 300 людей, жахають. Від імені Організації Об’єднаних Націй та гуманітарної спільноти висловлюю свої щирі співчуття родинам загиблих. Думками ми з народом України, який сьогодні знову став свідком чергових жорстоких наслідків вторгнення Російської Федерації”, – йдеться в заяві Браун.

У тексті підкреслюється: “навмисне спрямування ударів по цивільних особах або цивільних об’єктах є воєнним злочином. Навмисне застосування завідомо непропорційних ударів є воєнним злочином”.

Російська така по селу Гроза 5 жовтня стала наймасовішим злочином росіян на Харківщині від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну, повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

З 6 по 8 жовтня в Харківській області оголосили дні жалоби.

Читайте також:
Кількість загиблих у Грозі зросла до 51 людини, росіяни били “Іскандером”, – МВС

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна